Om Koh Samui

Koh Samui er Thailands tredje største ø. Øen tilbyder et hav af aktiviteter og er specielt kendt for dykning og snorkling.
Koh Samui har en afslappet stemning og dets store udbud af hoteller, restauranter, butikker og barer, gør øen et meget attraktivt rejsemål både for familier, par, transitter og backpackere med præferencer.
I 1980’erne var øen et meget populært ”hang-out” sted for backpackere fra hele verdenen. Dengang var overnatningsmulighederne i bungalows, som lå direkte ned til stranden. Meget er sket siden da. Øen er stadig vidt besøgt af backpackere, familier, par mm. Stemningen er bibeholdt, strandene er stadig ligeså smukke og nattelivet har udbredt sig en del siden da. Koh Samui er altid et besøg værd.

Om Khao Lak

Khao Lak er et vidunderligt nationalparkområde, som ligger på fastlandet nord for Phuket. Man kan tilbringe afslappende dage ved stranden og spise utrolig lækker thai mad fra de lokale restauranter. Hvis man trænger til at være aktiv, kan man begive sig ud i junglen, trekking i bjergene, tage på en dykker- eller snorkeltur. De aktive ture er en god måde at skabe minder på.
En ø tæt på Khao Lak ved navn Similan regnes for at være et af de ti bedste steder i verden at dykke/snorkle. Her er det muligt at opleve en uberørt natur, hvide strande og helt klart vand med fisk i alverdens farver.
Nationalparken Khao Sok ligger 60 km nord for Khao Lak og kan prale med fantastiske oplevelser, blandt andet tropiske planter og vilde dyr. Her kan man vandre, bade i vandfald og padle i kano.

Om Koh Lanta

På øen Koh Lanta kan du opleve lokalbefolkningens enkle hverdagsliv og den uspolerede natur. Det er muligt at tage ud og nyde de små diskrete barer i nattelivet, som begrænser sig til bestemte områder på øen. Rejser til Koh Lanta er meget populære blandt børnefamilier, der vil på badeferie, da øen er kendt for sine fredfyldte omgivelser, hvilket passer perfekt til familier. Øen byder både på lange og brede strande, men også små strande som er gemt væk imellem klipper.

Om Rayong

Rayong ligger i den østlige del af Siambugten, omkring 175 km. sydøst for Bangkok. Omkring 2 en halv til 3 timers kørsel fra lufthavnen i Bangkok. Rayong er i Thailand kendt for de gode forhold for tropiske frugter, som i stor stil bliver groet og høstet provinsen omkring byen. Et tegn på denne aktivitet kan ses i maj måned, når byen afholder sin årlige frugt festival. Specielt durian, rambutan og mangosteen bliver groet i provinsen, men selvfølgelig også mange andre typer frugt. Rayong er også en voksende destination for Thai´erne fra Bangkok, som skal have frisk luft og gode strande ikke alt fra langt fra hovedstaden.

Der bor mere end 50.000 i Rayong og byen har lidt at se, udover sin mange kilometer kystlinje og flotte strande. Der er f.eks. Rayong Akvarium og Rayongs gamle bydel (Yom Jinda) som begge er værd at besøge, hvis man vil bruge en dag væk fra stranden. Er man inde i byen bør man også gå en tur forbi ” The King Taksin Shrine”, et mindemærke til Kong Taksin Den Store, som befriede Thailand (den gang Siam) fra Burmeserne. Efter kongeriget Ayutthaya´s fald I 1767, flygtede Taksin til Rayong, hvorfra frihedskampen begyndte mod Burmerserne. Af denne årsag står der et minde om ham i byen den dag i dag.

Har man børn med, så ligger Thailands største vandland, Ramayana Waterpark, kun omkring 40 km. fra Rayong. 

Det er dog Rayongs strande og rolige astmosfære som gør byen til det den er, nemlig en godt destination for afslapning på stranden, kombineret med lidt shopping i byen, hvis man vil det.

Ønsker man nogle dages besøg i Cambodia og se nogle af landets store attraktioner, så kan det også lade sig gøre. Grænsebyen Krong Pailin er kun omkring 200 km. fra Rayong.