Det er oktober måned i Danmark. Håbet om den allersidste sommerdags komme er efterhånden ved at blive erstattet af virkeligheden, der byder på lange mørke dage, blæst, regn og tanken om, at de rare solskinstimer først venter seks måneder ude i fremtiden. Efteråret og vinteren i Danmark har ganske vist sin charme og hygge, men de fleste danskere vil nok alligevel kunne nikke genkendende til længslen mod varmere himmelstrøg i denne periode. Nogle vælger at undslippe mørkets kulde på ferier af en, eller måske to, ugers varighed, der giver et lille afbræk fra hverdagen. Nogle tager til de klassiske Kanarieøer i Spanien eller til Egypten, imens andre tager turen til østen for at besøge det altid skønne Thailand. Hvor løftet om sol, varme, livsnydelse og selvforkælelse gang på gang bliver opfyldt. Thailand har ufatteligt meget at byde på; de smukke kyster, den fascinerende kultur, den hjertevarme befolkning, de mange underholdningsmuligheder, den fantastiske madkultur, det varme klima og meget, meget mere. Så hvorfor skulle man ikke vælge at opholde sig i Thailand i en længere periode? Flere og flere danskere vælger hvert år at tage på langtidsferie i Thailand, og det er måske ikke så mærkeligt, når man tænker over fordelene ved dette.

Fantastiske Thailand – Året Rundt

Tag til varmere himmelstrøg på langtidsferie

Tag til varmere himmelstrøg på langtidsferie.

Man behøver ikke at knytte mange bemærkninger til de mange fordele ved de thailandske natur- og klimaforhold. Landet har året rundt et tropisk klima, selvom det varierer meget alt efter hvilken tid på året, man befinder sig i landet på. Generelt kan man sige, at der findes tre sæsoner i landet; ”hot”, ”cold” og ”rainy”. Højsæsonen falder fra november til februar, hvor der er sol og lidt lavere temperaturer. Med lavere temperaturer menes der naturligvis stadig i omegnen af de 30 grader, hvilket anses for at være overkommeligt, og ja, lidt køligt. Den varme og tøre sæson følger højsæsonen fra marts til juni, og bliver så igen efterfulgt af regnsæsonen fra juli til oktober, som er lavsæson i landet. Asien Travel har boet og arbejdet i Thailand igennem mange år, og er derfor blevet fortrolige med klimaet i de forskellige regioner som alle har sine variationer. Man skal derfor ikke nødvendigvis afskrive den varme sæson eller regnsæsonen som rejseperioder, da der ofte er tale om monsunregn, der indtræffer om eftermiddagen og tidlig aften i et par timer. Der er sjældent tale om heldagsregn, og hvis dette alligevel skulle hænde, er det måske ligefrem et velkomment afbræk fra heden. Hvis man vælger at rejse udenfor højsæsonen kan man både få rigtig gode priser på dejlige hoteller, og man vil opleve et Thailand, som ikke er overrendt af andre turister. Strandene henligger mere øde, restauranterne er knap så travle, tempoet er roligere og der er fred til at kunne slappe af og bare nyde omgivelserne. Hvis man har muligheden for at være fleksibel omkring rejsedatoer, kan det derfor anbefales at kigge på andre perioder end blot de travle vintermåneder.

Den Lange Ferie

Vi kender alle følelsen, at ikke at ville hjem til hverdagen efter en dejlig ferie. Man føler nærmest lige man er ankommet inden det er tid til igen at vende snuden mod Danmark. Med en langtidsferie på 1-2 måneder er der tid til at fordybe sig i landets mange muligheder; der er tid til at koble af og tage tingene helt langsomt; der er tid til at få en daglig rutine op at køre i et helt andet land. Og hvilket land at have en daglig rutine i.

Du vil hver morgen vågne op til havbrusets fredfyldte lyd, til din morgenrutine på hotellets balkon eller terrasse, til lækker morgenmad (og thai mad generelt). Måske har du lyst til at sidde og læse i en medbragt bog hele dagen. Måske vil du gerne ud og tale med de lokale i området, som med tiden nok skal lære at udtale dit navn korrekt. Måske vil du gerne være aktiv og udfordre dig selv på spændende udflugter. Alt dette er der mulighed for på en langtidsferie i Thailand. Rejsetiden til Thailand med direkte fly er på ca. 10-11 timer, og flybilletten koster det samme, om du bliver i 10 eller 50 dage. Asien Travel har stort kendskab til Thailand, og har besøgt mange af hotellerne på destinationerne rundt om i landet. Der er derfor mulighed for at få nogle virkelig gode hoteller til en stærk pris. Det praktiske tager Asien Travel sig af, og når du kommer frem til dit udvalgte feriested, så er du altid velkommen til at kontakte vores lokale medarbejdere. Vi har servicekontorer på Koh Chang, Koh Lanta og i Chiang Mai, som altid står klar til at servicere dig såfremt du skulle have spørgsmål, eller blot har brug for en snak om dine oplevelser. Du vil også få et direkte nummer til vores danske medarbejder i Chiang Mai, så du altid har et sted at henvende dig med spørgsmål.

Så kig dig omkring på vores hjemmeside, og lad dig inspirere af vores mange gode tilbud. Vi kan skræddersy dit ophold, så det passer til dig og dine behov, for eksempel kan du kombinere flere rejsemål på din langtidsferie, så du får oplevelser, indtryk og minder med fra flere steder i Thailand. Sæt blot drømmene fri og lad os hjælpe dig til den perfekte langtidsferie i Thailand.